Ontbreken trouwboekje(s)


17 oktober 2021

Vraag nummer: 63741

Mijn zwager is in september jl. overleden. Hij had geen testament en in dit geval erven zijn broers en zusters, waarvan er nog 2 in leven zijn. Er zijn 23 erfgenamen, waarvan enkele oomzeggers van de overledene in Canada wonen.
Er is een verklaring van erfrecht nodig van een notaris. Dit is nogal prijzig en de nalatenschap is niet al te groot en daarom proberen wij zo veel mogelijk informatie te verzamelen van de erfgenamen.
Van enkelen zijn geen echter geen trouwboekjes meer aanwezig.
Wij vragen ons af hoe dit probleem kan worden opgelost.
Volgens 1 gemeente moet er van elk gesloten huwelijk via het BRP uittreksels van de geboortebewijzen van de kinderen worden opgevraagd.
Of dat voldoende is, vraag ik mij af, want de notaris zal toch willen kunnen nagaan of alle kinderen zo wel in beeld komen.
De notaris vraagt echter om de trouwboekjes.
Wat kunnen wij nu doen om de notaris alle benodigde informatie te geven voor het afgeven van een verklaring van erfrecht?

Antwoord:

Geachte heer,

Het spijt me, maar ik kan u niet helpen. Het is aan de notaris die de verklaring van erfrecht verzorgt, welke informatie en gegevens hij/zij nodig heeft en of jij/zij gebruik kan maken van aangeleverde informatie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >