Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

kindsdeel

5 november 2008

Vraag nummer: 12122 (oude nummer: 11614)

Geachte Heer,

Mijn vraag luid als volgt.
Mijn moeder is voor twee en half jaar geleden overleden ze had toen heel veel polissen die mijn vader heeft afgekocht.
Hier kreeg hij uiteraard het geld voor en dat was behoorlijk wat.
Nou heeft mijn vader zelf een papier opgesteld met daarin vermeld dat mijn zusje en ik afstand zouden doen van ons kindsdeel totdat hij overleden was en vroeg om een handtekening,hij wilde niet naar een notaris daar dit te duur was zei hij.
Maar nou is mijn vraag is dit papier ook rechtsgeldig en kunnen wij hier wat mee doen.
Volgens hem heeft hij niets meer van het geld over dus ook niet van ons kindsdeel.
Mijn moeder had dit graag anders gezien maar helaas.
Kunnen wij als
nog ons deel opvragen ook al heeft hij dit papier.

Met vriendelijke groet,

Z.Schepel

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Indien uw moeder na 1 jan. 2003 is overleden en getrouwd was met uw vader en geen testament gemaakt had, dan was de zogenoemde wettelijke verdeling van toepassing. De langstlevende wordt enig eigenaar en de kinderen krijgen een zeer beperkt opeisbare vordering op de langstlevende.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder