Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

kindsdeel

2 november 2006

Vraag nummer: 10590 (oude nummer: 8448)

Mijn vader heeft met zijn nieuwe vriendin een huis gekocht.
Op dit moment bezitten beide een eigen woning. Wat gebeurt er als mijn schoonvader straks als eerste komt te overlijden? Waar hebben wij als kinderen dan recht op?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Dat hangt ervan af of er wel of niet een testament is. Zonder testament en in ongehuwde staat erven de eigen kinderen. Is er wel sprake van een huwelijk (zonder testament) erven de kinderen samen met de echtgenoot, maar wordt de echtgenoot enig eigenaar.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder