Hoe kan ik het weten ?


4 januari 2022

Vraag nummer: 64131

Geachte,

Mijn Tante woont in Nederland, ze heeft geen kinderen en is weduwe.
Ze heeft wel veel neven en nichten over de wereld verspreid.Zou zij zonder testament overlijden dan zijn wij de erfgenamen in direkte lijn.
Ik ben de enige (met broers) wonende in Belgie, die nog wel contact heeft met haar , het was vaak per telefoon , later per brief , en reeds heb ik nieuws gekregen van iemand die daar in huis komt en hij vertelde mij dat al Tante onder administratief beheer zit. Omdat mijn tante niet meer in staat is om zelfstandig te zijn , vraag ik me af in welke mate iemand haar een testament kant laten maken in zijn voordeel (tante bezit tot een huis) Hoe kant erachter komen te weten dat alles wel goed en recht is geregeld , ik weet ook niet wie tante's notaris is , MVG

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien er een testament is gemaakt, dan is dat ingeschreven in het centraal testamentenregister. Dat register is echter in beginsel pas opvraagbaar na overlijden. Indien uw tante haar wil niet meer kan verklaren dan zal er wellicht door de rechter bewind en/of mentorschap zijn uitgesproken. U zou dat kunnen navragen bij de rechtbank. indien uw tante haar wil niet meer kan verklaren, dan zal zij in beginsel ook geen testament kunnen opstellen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >