Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Erft ex schoonzoon nog?

17 maart 2017

Vraag nummer: 50115

mijn dochter is overleden. haar man(onze schoonzoon) is daarna gehuwd en gescheiden en daarna weer gaan samenwoning met contract. heeft hij nog erfrechten indien ik ben overleden?

Antwoord:

Geachte heer,

Volgens de wet zal uw ex schoonzoon niet direct van u erven. Indirect zou het wel kunnen indien zijn kinderen, dus uw kleinkinderen uw erfgenamen zijn en zij vervolgens na u overlijden. Volgens wet kan hun vader hun erfgenaam zijn en dus via dat scenario kan uw ex schoonzoon wel gerechtigd worden tot uw nalatenschap. Het is overigens te voorkomen door het maken van een testament, met daarin de zogenoemde tweetrapsmaking.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder