Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

erfrecht na scheiding

10 september 2003

Vraag nummer: 8014 (oude nummer: 3038)

Mijn nichtje is na 23 jaar gescheiden. Daarna is zij opnieuw getrouwd en na 2 1/2 jaar ook weer gescheiden van 2e echtgenoot. Zij heeft 2 kinderen van 19 en 25 jaar van de eerste echtgenoot. Wat gebeurt er als de 1 ste echtgenoot komt te overlijden met: zijn eigen huis, vermogen en opgebouwde (nabestaanden)pensioen mbt zijn twee kinderen en ex-vrouw? Hij betaalt momenteel het grootste deel (studie en levensonderhoud) voor de twee op kamers wonende studerende kinderen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Op zich is het erfgenaamschap volgens de wet vrij eenvoudig. Indien de eerste echtgenoot niet opnieuw is getrouwd, niet nog meer kinderen heeft gekregen en geen afwijkend testament heeft gemaakt, dan erven zijn kinderen alles. Met deze nalatenschap zouden zij ook hun studie mogelijk kunnen betalen (als er voldoende sado is).

De ex-vrouw is uiteraard geen erfgenaam volgens de wet.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder