Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Erfenis: kindsdeel overleden kind

11 augustus 2014

Vraag nummer: 39351

Als mij ouders sterven heb ik recht op mijn kindsdeel. Wat gebeurd er nu met mijn kindsdeel als ikzelf eerder dan mijn ouders kom te overlijden? Gaat mijn kindsdeel dan naar mijn geregistreerde partner? Wij hebben geen kinderen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien u voor uw ouders overlijdt en u geen kinderen hebt en uw ouders geen testament hebben gemaakt waarin uw partner erft, dan zal uw partner niet in uw plaats treden al erfgenaam van uw ouders.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder