antwoord 61921


9 november 2020

Vraag nummer: 61923

Beste meneer, bedankt voor antwoord op vraag 61921. ik allen weet niet wat is onze recht. De stiefvader heeft alles [uitvaart, graf voor 2 personen, grafsteen] betaald uit het geld wat hij heeft meegenomen uit onze huis. Zonder overleg heeft ook grafsteen besteld . Ik of kinderen mogen niks te zegen over wat gaat op steen staan. ik was met mijn partner voor 20 jaar. Grafrechten heeft de zuster met welke mijn man had contact voor bijna 16 jaren zij mag beslissen wie word bij mijn man begraven. Niemand van familie heeft niet 1 euro betaald. De zuster zegt zij moet ook geld voor verse bloemen hebben. Rest van geld wat heeft het stiefvader meegenomen uit huis ,heeft hij ook bewaard. Ik ben totaal hopeloos. Omdat zijn erfgenamen minderjarige, denk het familie, dat kinderen hebben geen recht.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Alle rechten (en verplichtingen) liggen dus bij de kinderen/de ouder die het ouderlijk gezag heeft. Wellicht is er een testament gemaakt waarin stiefvader als executeur is benoemd? In dat geval zou hij wel bepaalde rechten hebben.

Indien er geen testament is dan geldt de wet dan mag en kan een ander (dan de wettelijke erfgenamen) niet over de nalatenschap beschikken. Doet een ander dat toch dan is dat onbevoegd en wellicht zelfs strafbaar op basis van het strafrecht. Misschien goed om eens langs het juridisch loket te gaan.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >