Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Aanvaarden erfenis

2 februari 2004

Vraag nummer: 8465 (oude nummer: 3927)

Geachte heer,
Onlangs is mijn broertje overleden 36j hij heeft geen uitvaartverzekering en ook enorme schulden gemaakt ,hij koos voor een zwervers bestaan...wij allen mijn moeder mijn zus en nog twee broers willen niet voor de eventuele begrafenis kosten en de schulden opkomen ...hoe kunnen wij dat het beste realizeren....bij voorbaat mij dank....Tienke

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als erfgenaam heb je de mogelijkheid om te verwerpen, maar daarmee schuif je het probleem op het bordje van een ander. Beneficiaire aanvaarding is dan eigenlijk de beste oplossing.

Ik raad u dus ook aan om langs een notaris te gaan en u goed te laten informeren om de mogelijkheden en de consequenties.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder