Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

wilsrechten op stiefvader

30 mei 2013

Vraag nummer: 34739

mijn moeder is onlangs overleden, zij was al 33 jaar getrouwd met mijn stiefvader. zij hebben flink wat geld gespaard. er zijn 3 stiefzussen en heb zelf nog 1 broer. kan ik en mijn broer een kindsdeel van het spaargeld opeisen via wilsrecht als mijn stiefvader zou overlijden

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

In het algemeen kan ik dat niet beantwoorden, wellicht is er ook een testament gemaakt waarin de wilsrechten zijn uitgesloten of slechts gedeeltelijk van toepassing zijn verklaard. Ik raad u dus aan om eerst de inhoud van het testament te bekijken, dan wel advies aan uw notaris hierover te vragen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder