Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Mag stiefmoeder spullen vader weggeven?

11 juli 2017

Vraag nummer: 51278

mijn vader is enige tijd overleden. Hij was voor de tweede getrouwd met mijn stiefschoonmoeder, op huwelijkse voorwaarden.
M'n stiefmoeder vertelde pas dat ze het horloge van mn vader aan haar zus wilde geven. Zij had het immers aan hem gegeven en kon het nu aan iemand anders geven. Wij als kinderen hebben hier moeite mee. Het gaat om het horloge van onze vader. Mag mijn stiefmoeder het horloge zo weggeven?

Antwoord:

Geachte heer,

Indien de wettelijke verdeling van toepassing is of een testament met gelijke inhoud, dan wordt daardoor de langstlevende enig eigenaar. De kinderen krijgen een zeer beperkt opeisbare vordering in geld. Wel hebben de kinderen de zogenoemde wilsrechten, dus wellicht dat daarvan in uw geval gebruik van kan worden gemaakt. Vraagt u eens verder na bij uw notaris.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder