Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Langste levend heeft geld nodig?

2 juli 2012

Vraag nummer: 28592

Mij moeder is weduwe geworden. Zij is stiefouder van de kinderen van haar overleden man. De kinderen hebben hun wilsrecht uitgevoerd en zijn nu blote eigenaren van de ouderlijk appartement, met vruchtgebruik voor mij moeder. Mij moeder is nu in geld nood. Hoe krijgt mij moeder het appartement terug op haar naam om te verkopen voor levensonderhoud?. Please help!!!, we hebben hulp nodig.
Gr.
Martin

Antwoord:

Geachte heer,

De wilsrechten zijn een lastig onderwerp.Volgens de wet kan de kantonrechter de vruchtgebruiker de bevoegdheid geven tot vervreemding (verkoop en levering) en bezwaring indien de verzorgingsbehoefte dat noodzakelijk maakt. Het beste is toch even langs de notaris van uw moeder te gaan voor overleg.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder