Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Geblokkeerde rek nummer

21 juni 2015

Vraag nummer: 42700

Mijn vraag is:
Mijn moeder is recentelijk overleden maar er is geen volmacht oid . Mijn broer beschikte over het bankpasje van mijn moeder. Nu heeft hij na het overlijden nog snel geld gepind en daarmee heeft hij zelf hiermee als erfgenaam benoemd,maar nu is de rek, geblokkeerd en kan hij er niet meer bij. Hoe moeten we dit oplossen ,want de kosten lopen alsmaar op en wij als nog 3 zussen geen financiele nasleep willen hebben van het overlijden! Gr Marianne

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De bank zal aangeven op welke wijze de blokkering kan worden opgeheven. Doorgaans is een verklaring van erfrecht van een notaris nodig. Mijn advies is dus dat na te vragen bij de bank en contact op te nemen met een notaris bij u in de buurt.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder