wat als je niet verzekerd bent?


9 november 2004

Vraag nummer: 8737  (oude nummer: 4907)

Geachte heer,mevrouw,

De stiefvader van mijn vriend heeft zelfmoord gepleegd.nu de begrafenis geregeld moest worden kwamen we erachter dat hij niet verzekerd was.er is nu een groot probleem.de famile(broers en kinderen)van deze man wil de begrafenis/crematie niet betalen.Nu wil de vrouw van deze man(weduwe) natuurlijk wel graag wat doen maar heeft ook het geld niet om hem te cremeren.omdat de man in belgie woonde moet er ook nog invoerrecht betaald worden plus alle kosten van een crematie.als we niet snel met een oplossing komen wordt hij helemaal alleen begraven in belgie en mag er niemand bij aanwezig zijn.heeft de vrouw recht op geld van de gemeente of andere instantie om haar man op een mooie wijze een respectvolle begrafenis/crematie te geven? mijn andere vraag was of je mensen mag weigeren tijdens een crematie? ik bedoel als de vrouw de crematie betaald mag zij zijn familie dan weigeren op deze crematie of heeft niemand dat recht?
zou u deze vraag niet op de webside willen zetten?
ik dank u voor uw antwoord,wij maken ons veel zorgen hoe het nu verder moet,want we willen iemand waar we van houden een mooi afscheid geven en dat zou dadelijk niet gaan omdat zijn familie niet mee wil betalen en de vrouw het geld niet heeft.
vriendelijk bedankt!!!!

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Het spijt me, maar ik kan u daarop geen antwoord geven. Wellicht een idee om uw vraag te stellen bij de heer Van der Putten (op deze site, juridisch advies).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.