Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vastleggen in welk graf te begraven

3 juni 2016

Vraag nummer: 46373

Als ik testamentair laat vastleggen dat ik in het ouderlijk graf wens te worden begraven, hoe kan de notaris tijdig weten wanneer ik ben overleden, zodat hij mijn nabestaanden er eveneens tijdig op kan wijzen, waar ik wens te worden begraven?
Meestal wordt een testament ruim na de uitvaart geopend en dan kan het te laat zijn.
Wordt de notaris na mijn overlijden op zeer korte termijn door de gemeente daarover geïnformeerd?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

U slat de spijker op de kop. Juist omdat een testament doorgaans pas (veel) later 'naar boven' komt is het wellicht niet aan te bevelen om uw wensen in die zin vast te leggen in het testament. Ik raad u aan daarover te overleggen met uw uitvaartverzorger.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder