Valt uitvaartverzekering in de nalatenschap?


15 juni 2023

Vraag nummer: 66843

Goedendag,

Mijn vader is recentelijk overleden. Nu heb ik zijn nalatenschap verworpen, samen met mijn minderjarige kinderen. Echter bleek na de uitvaart dat er nog een bedrag over was vanuit een extra verzekering.
In de polisvoorwaarden staat dat ze die willen uitkeren aan de begunstigde. Deze had hij niet aangewezen, maar ben ik geworden ivm het regelen van de uitvaart. Tevens staat in de polis dat het restbedrag stapsgewijs wordt uitgekeerd. Beginnende bij partner, dan kind en dan erfgenamen. Er is geen partner. Echter staat er ook bij het kopje erfgenamen dat het niet uitmaakt of de erfenis is geaccepteerd. Het maakt het voor mij erg onduidelijk. Ik heb bij de uitvaartverzekering geïnformeerd en zij zeggen dat het inderdaad oke is. Maar ik wilde het voor de zekerheid nog even controleren.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het spijt me maar dat kan ik niet voor uw vaststellen. Overigens lijkt het mij vreemd dat de begunstiging 'erfgenamen' luidt, maar dat het (dus) niet uitmaakt of je wel of niet erfgenaam bent. Indien u 'kind' bent, dan valt het wellicht al onder die begunstiging.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >