Polis natura-uitvaartverzorging niet voldoende?


13 april 2004

Vraag nummer: 8517  (oude nummer: 4213)

Geachte heer, mijn moeder heeft op 5 mei 1999 een uitvaartverzekering afgesloten via het uitvaartcentrum Haarlem en omstreken te Haarlem.
Hierbij zijn er toen door haar een aantal polissen aldaar ondergebracht en heeft zij zich verzekerd tegen een bedrag van Fl. 5039,00.
Op dat moment voldoende voor een eenvoudige begrafenis, volgens uitvaartcentrum Haarlem.
Zelfs de folder waarop zij toen reageerde heeft zij nog bewaard en hierin wordt duidelijk gesteld dat 1 van de tien pluspunten in deze polis is, dat er 1-maal een zeer voordelige afkoopsom moet worden betaald.

Nu ineens wordt er door het uitvaartcentrum Haarlem gesteld dat de afkoopsom door haar toen betaald, niet voldoende is om haar te kunnen begraven en dat zij zich maar weer moet gaan bij-verzekeren.

In de kleine lettertjes van de polis heb ik inmiddels wel gevonden dat het uitvaartcentrum Haarlem zich alleen garant stelt voor een maximaal bedrag thv de koopsom, vermeerderd met rentevergoeding.

Gaarne verneem ik van U, hoe uw ervaringen zijn met dit soort polissen.

Met vriendelijke groeten
Erik Slegtenhorst

Antwoord:

Geachte heer,

Uw vraag kunt u het beste stellen aan mijn collega op deze site, de heer Van der Putten (juridisch advies). Hij is de specialist.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.