onverzekerd overlijden


6 januari 2011

Vraag nummer: 14049  (oude nummer: 16316)

Mijn broer is onlangs overleden zonder verzekerd te zijn,wij ,zijn moeder en zussen konden uitvaart niet betalen,de gemeente waar hij woonde heeft het nu gedaan.
We hebben een advertentie kunnen zetten om mensen die hij kende maar wij niet, te kunnen bereiken.Nu is de gemeente daar boos over en wil ons alsnog de kosten laten betalen.
Zover ik weet is zijn moeder en wij zussen niet aansprakelijk,doch zijn eigen twee kinderen.gemeente dreigde met deurwaarder al. hoe zit dit nu.
Kan een gemeente de kosten verhalen op moeder en zussen van meerderjarige broer of gaat dat naar zijn eigen ex vrouw en/of kinderen?
bvd
cora

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De erfgenamen zijn in eerste instantie inderdaad aansprakelijk voor schulden wegens de uitvaart, maar de vraag is natuurlijk wie de erfgenamen zijn en of zij wel/niet hebben aanvaard.

Naar mijn weten kan de gemeente inderdaad familieleden aanspreken indien de gemeente de uitvaart heeft verzorgd. Wellicht raadzaam om aan de gemeente vragen op grond waarvan u wordt aangesproken en met dat antwoord even langs uw eigen notaris te gaan voor informatie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.