gemeente van ex echtgenoot stuurd ex vrouw de rekening


23 augustus 2009

Vraag nummer: 12874  (oude nummer: 13623)

de Gemeente van overleden ex Echtgenoot stuurd mij de Ex Vrouw de rekening van de crematie.. ik ben al 10 jaar van hem gescheiden, oudste dochter van 26 jaar gehuwd, heeft erfrecht laten liggen.ik heb een nieuwe toekomst opgebouwd en nog een minderjarig kind. mijn man en ik zijn beide chronisch zieke mensen. en wij hebben een bijstands uitkering. dat bedrag wat wij moeten betalen is 3x zo groot als onze uitkering,
en kunnen dit niet betalen,het bedrag van de crematie, want dan gaan wij failliet, en komen op straat te staan. wat nu als we geen dak meer boven ons hoofd hebben, kwijt raken ons zelf en hebben en houden, door de nalatigheid van mijn ex echtgenoot die geen verzekering van begrafenis noch overlijden afgesloten heeft. moeten we daarvoor uit huis geplaats worden. de overledene heeft oudste dochter van 26 jaar en gehuwd, 1 broer gehuwd, en 1 zus gehuwd, allebeide goed beslagen, en wij moeten ons dak daarvoor boven ons hoofd verliezen? welke raad geeft U ons, wat kunnen we nu nog doen. met onze uitkering kunnen wij dit niet betalen.

alvast bedankt wachtend op Uw antwoord

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het beste is contact op te nemen met de gemeente, te vragen waarom u wordt aangesproken en niet de bloedverwanten van mijnheer (gemeente kan namelijk op grond van de wet 'familieleden' aanspreken) en vervolgens uw situatie uit te leggen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >