de rechten van de erfgenamen


19 maart 2021

Vraag nummer: 62604

Beste meneer, ik schreef u al in oktober en november 2020 { vragen 61751,61921,61923]. Nogmaals bedankt voor het antwoord. Mijn vraag is: als alle kosten in verband met de begrafenis, inclusief de grafsteen , worden betaald uit de erfenis, hebben de erfgenamen wettelijk recht op iets. Ik bedoel condoleanceboeken, video opname van dienst en andere belangrijke herinneringen aan hun vader. Het stiefvader van mijn partner was opdrachtgever, we betaalden alles, maar hij bewaarde alles. Ook vat betreft het recht op et graf was alles geregeld zonder onze medeweten. De grafrecht heeft zuster van mijn partner, hij had geen contact met haar voor bijna 16 jaar. Deze situatie word nu bij de gemeenteraad Apeldoorn afgehandeld omdat vanwege valse informatie van het stiefvader was ik te laat met mijn bezwaar . Is he correct dat hoewel alles werd betaald door erfenis, erfgenamen geen recht hebben op iets? Alvast bedankt

Antwoord:

Geachte mevrouw,
het spijt me, maar ik kan u verder hierin niet helpen. Alles dat tot de nalatenschap behoort, komt toe aan de erfgenamen eventueel met uitzondering van legaten in een codicil of testament.
U zou bij de uitvaart ondernemer voor de volledigheid kunnen navragen op grond waarvan alles wordt gegeven aan de opdrachtgever en niet aan de erfgenamen, dan wel degenen die hebben betaald. Dat is waarschijnlijk juist omdat de opdrachtgever in beginsel het contactpersoon is van de uitvaart ondernemer, maar voor de volledigheid kunt u navraag doen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >