Testament zuster


4 mei 2020

Vraag nummer: 60663

Geachte dames, heren,

In 2015 is ons zusje overleden. Zij was getrouwd en had geen kinderen. Haar echtgenoot heeft 2 kinderen uit zijn eerste huwelijk.
Omdat ons zusje nooit had verwacht eerder te komen te overlijden dan haar man, hij is een stuk ouder dan zij, heeft zij haar testament ten gunste van ons aangepast zodat mijn broer en ik alles van haar zouden erven wanneer haar echtgenoot uiteindelijk ook zou komen te overlijden.
Ze wilde voorkomen dat haar gedeelte in handen van haar schoonfamilie terecht zou komen omdat zij door hen nooit hartelijk is behandeld.
Wij hebben onze zwager een kopie van het testament gevraagd, maar hij voelde zich enorm beledigd. ""Ïk ben nu de langstlevende en als ik er niet meer ben, erven jullie het gedeelte van je zus, meer hoef je op dit moment niet te weten""
Kunnen wij een kopie van het testament van onze zus in handen krijgen?

Bij voorbaat dank voor uw antwoord!

Met vriendelijke groet,

I.Persson

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U zou de notaris die betreffend testament heeft opgesteld kunnen vragen of u een kopie van het testament zou kunnen ontvangen. Het is uiteindelijk aan betreffende notaris of hij/zij uw verzoek zal honoreren. In het CTR treft u aan welke notaris het laatst geldende testament heeft gemaakt

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >