testament in Duitsland


26 december 2004

Vraag nummer: 8916  (oude nummer: 5240)

geachte heer/mevrouw,
2 jaar geleden zijn mijn vader en moeder gescheiden.nu is afgelopen zomer de laatste ouder van mij vader,mijn oma dus,overleden.tot op haar sterfbed heeft ze verteld dat ik en mijn zus ook in het testament staan als erfgenaam samen met mijn vader.omdat er bij de scheiding te veel dingen zijn gebeurt heb en wil ik geen contact meer met mijn vader.nu is het zo dat mijn moeder al verschillende keren telefonisch contact hierover heeft gehad met mijn vader en die zegt gewoon dat mijn oma op het laatste moment het testament gewijzigd heeft en dat hij enige erfgenaam is en dat wij nergens recht op hebben.nu is mijn vraag: weet u misschien bij welke instelling in nederland of duitsland we dit kunnen achterhalen?mijn overleden oma is duits van nationaliteit en is daar ook opgegroeid en altijd woonachtig geweest in Essen(D).

N.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

In Nederland kennen we het zogenoemde Centraal Testamenten Register, waarin alle testamenten die zijn opgemaakt geregistreerd zijn. Via een notaris kun je daar informatie opvragen.

In Duitsland ken ik het systeem niet, maar het zou mij niet verbazen als dat niet zoveel afwijkt van het Nederlandse. U zou daarom kunnen vragen bij de Duitse Ambassade of bij een notaris in Duitsland.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.