re: vraag 60954


9 juni 2020

Vraag nummer: 60971

Geachte heer,
Terugkomend op vraag 60954: Hartelijk dank voor uw reactie, maar ik begrijp uw antwoord niet helemaal. Misschien was ik onduidelijk: mijn zwager is langst-levende. Hij zegt dat wij wel horen wat mijn zus ons heeft nagelaten als hij zelf overleden is en wij weten niet welke notaris het testament van mijn zuster gemaakt heeft...Wie moeten wij tegen die tijd benaderen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien het u gaat om de inhoud van het testament van uw zuster, dan zou u zoals aangegeven via het boedelregister kunnen navragen of een notaris bij de nalatenschap van uw zuster is betrokken. Vervolgens kunt u aan die notaris informatie vragen. Het is uiteindelijk aan betreffende notaris of u die informatie ook krijgt.

Die notaris kan uiteraard een andere notaris zijn dan de notaris die het testament van uw zuster heeft gemaakt. U kunt de gegevens van die notaris eventueel achterhalen via het centraal testamenten register.

Indien u nu al rechten hebt verkregen via het testament van uw zuster, is het dus zaak om nu al dat te onderzoeken en niet pas na overlijden van de langstlevende. Maar nogmaals, het is aan betreffende notaris of die informatie ook aan u kan worden verstrekt.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >