onwaarheden in testament


20 november 2015

Vraag nummer: 44286

Beste heer/mevrouw,

Een aantal weken geleden is mijn opa overleden en helaas hadden wij, kinderen en kleinkinderen, geen contact met hem omdat dit niet werd toegestaan door zijn nieuwe vrouw.
Nu krijgen mijn ouders een testament toegezonden waarin staat vermeld dat mijn opa hen een caravan zou hebben geschonken. Het tegendeel is waar. Mijn ouders hebben de caravan gekocht en hij mocht er gebruik van maken (toen was het contact nog goed). Nu word er dus in het testament gezegd dat opa deze caravan zou hebben geschonken en dat de aanschafprijs ingebracht dient te worden om het te erven deel te kunnen berekenen.
Ik zou graag van u horen of er iets gedaan kan worden aan de onjuistheden in het testament en wat nu de juiste stap zou zijn om te zetten.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groet.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het lijkt mij wellicht een kwestie van bewijs omtrent eigendom. Zijn er nog bealingsbewijzen, verzekeringspapieren ed. waaruit de eigendomssituatie blijkt? In dat geval zou mogelijk aangetoond kunnen worden (of juist niet) dat de caravan niet tot het vermogens van uw opa behoorde en(dus) ook niet in zijn nalatenschap is gevallen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.