kindsdeel


10 september 2007

Vraag nummer: 11281  (oude nummer: 9681)

Hallo,

Mijn oma is recentelijk overleden, zij was de laatste van de familie van die generatie. Mijn vader leeft ook niet meer en ben ik met mijn zus, oom en tante en hun 2 kinderen overgebleven. Nadat mijn opa 20 jaar geleden is overleden had mijn vader recht op zijn kindsdeel. Nou heeft mijn vader dit niet opgeeist maar laten staan omdat mijn oma nog leefde. Onlangs heb ik een brief van de notaris gekregen waarin staat dat ik recht heb op een legaat wat vast is gesteld volgens een testament wat mijn oma heeft opgesteld. Mijn vraag is waar heb ik nou precies recht op. Ik ben (en dat klinkt misschien raar) een beetje huiverig dat mijn tante een hele dikke vinger in de pap heeft en de afwikkeling niet op een eerlijke wijze gaat laten verlopen.
Wat zijn mijn rechten en waar heb ik recht op.
Ik hoop dat u een antwoord heeft en hoop snel wat van u te horen.

MVG Dennis Smidt

Antwoord:

Geachte heer,

Er spelen uiteraard 2 nalatenschappen: die van uw opa en die van uw oma. Het recht van uw vader in de nalatenschap van uw opa is wellicht door het overlijden van uw vader (mede-) aan u ten goede gekomen. Blijkbaar hebt u een apart recht in de nalatenschap van uw oma.

Wat één en ander inhoudt, kan ik onmogelijk beoordelen. Waarom vraag u het niet gewoon aan de notaris die u de brief heeft gestuurd?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.