erfgoed met testament


3 september 2007

Vraag nummer: 11266  (oude nummer: 9647)

Wat is hier aan nog te doen?
Mijn vader die reeds overleden is zou het huis erven van zijn neef omdat hij het hele huis verbouwd heeft samen met mij,zijn zoon, nu is hij sinds vorig jaar overleden en wij hebben niets ervan gehoord.
Ik heb zelf gebeld met zijn zuster en heb nu gehoord dat er een nieuw testament opgezet is geworden, maar naar mijn meningwas mijn oom in de laatste maanden niet meer helemaal bij en kreeg dit bevestigd door mijn moeder.
Hoe moet ik dit nu aanpakken want ik denk dat ik toch recht heb op een deel van de erfenis van het huis.
zeker omdat wij er zoveel tijd en werk in hebben gestoken.
Kan ik zo maar een kopie van het testament opvragen en zijn er ook kosten aan verbonden,en moet ik ook contact opnemen met een advocaat.
met vriendelijke groeten Marcel

Antwoord:

Geachte heer,

U zou als belanghebben het testament kunnen opvragen, maar het is aan het oordeel van betreffende notaris of het afgegeven wordt. In het boedelregister van de rechtbank is ingeschreven de notaris die de verklaring van erfrecht opstelt/boedelnotaris is. Dat zou denk ik het beste vertrekpunt zijn. Overigens beoordeeld een notaris over het algemeen heel secuur of een persoon zijn wil wel of niet kan verklaren (op dat moment), dus of u veel kans van slagen hebt weet ik niet.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.