achtergronden van een executuur.


31 december 2019

Vraag nummer: 59612

Mijn moeder had een testament op gemaakt in 2005 waar wij allemaal met zeven kinderen in waren vermeld als erfde, Maar mijn moeder nu 88 jaar oud wordt ziek en heeft niet lang meer te leven, ze verblijft
in het zorghotel/hospice van het ziekenhuis. Het ging steeds slechter met haar, en 10 dagen voor het overlijden van mijn moeder nam mijn Zus het roer over! belde notaris die kwam langs de hospice met een nieuw testament, om ons na 15 jaar te onterven uit het eerste testament van 2005 en dan weer een nieuw testament op te maken, waar in zij als erfde, en zichzelf voor stelde als de Executeur en mede jongste zus als geerfde.
Wij als 4 broers en zus, en alle kleinkinderen zijn in een klap onterft ?
Dit gebeurde allemaal achter onze rug om !! zij beheerde ook al 5 jaar de bank zaken van mijn moeder met een gemachtigde pas, en er is heel veel geld verduisterd duizende euro's Gouden sieraden + - 5000 euro's en alle inboedel tot zich genomen. ze heb 3 jaar in de schuld sanering gezeten
tot hoe ver gaat een notaris
met de erfden mee ? als hij de achter gronden niet goed kent van executeur.
Het is toch raar als je stervende ben en je zit op je dood te wachten en dan gaat er wel of niet van alles door je hoofd heen ! mijn moeder zat voor zich uit te staren.
hoe kunnen ze zo iemand een testament laten tekenen ?


met vriendelijke groet

C.van der Mooren jr.

Antwoord:

Geachte heer,

Uitgangspunt is dat de notaris de wens van uw moeder heeft opgeschreven, zonder dat daarbij invloeden van buitenaf of meningen van derden bij zijn betrokken. U zou eens aan betreffende notaris een en ander kunnen navragen en kijken of u daarover afdoende informatie krijgt. Indien het testament van kracht is en blijft dan kunnen onterfde kinderen overigens aanspraak maken op hun legitieme deel. Daarvoor zou u eventueel ook een eigen notaris kunnen inschakelen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >