Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wilsrecht

10 mei 2021

Vraag nummer: 62936

Mijn moeder is overleden in 1999 zonder testament. Ik weet niet meer of ik toen mijn kindsdeel in beheer heb gegeven of er afstand van heb gedaan. Nu is mijn vader hertrouwd en overleden. Kan ik nu alsnog mijn wilsrecht uitoefenen en mijn kindsdeel van mijn moeders nalatenschap opeisen?

Antwoord:

Geachte heer,

Indien er geen testament door uw moeder is gemaakt dan waren de kinderen samen met vader de erfgenamen en hebben de kinderen destijds al mede eigendom verkregen. Dat zou betekenen dat niet het hele vermogen naar vader is gegaan en dus ook niet in zijn geheel tot zijn vermogen behoort. Het is dan een kwestie van verdelen en niet van opeisen of wilsrechten.
In verband met de nalatenschap van uw vader kunnen er overigens wel wilsrechten zijn.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder