Vraag nummer: 62236


12 januari 2021

Vraag nummer: 62237

Dit is niet helemaal een antwoord op mijn vraag. De 4 kinderen hebben wel kleine kinderen maar ze willen het niet, ook niet voor hun kinderen. Beetje zwaar geweten omdat ze hun oma hebben laten vallen. Maar 1 kind wil het wel aanvaarden. Krijgt deze dan nog steeds 1/4 deel of het hele kindsdeel als zijn broers het niet willen? Of gaat 3/4 terug naar de andere erfgenamen.

Bedankt.
Mona

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Omdat nog niet duidelijk is wat er precies wordt besloten en ook wordt gedaan, is mijn reactie wel antwoord op uw vraag.

Er zal dus bekeken moeten worden of de mede erfgenamen ook daadwerkelijk doen wat ze willen. Indien ze verwerpen is zoals aangegeven plaatsvervulling van toepassing. Verwerping namens (hun) minderjarige erfgenamen kan slechts met toestemming van de rechter. Kortom pas nadat alle keuzen zijn gemaakt is vast te stellen wat precies de situatie is.

Indien zij allen verwerpen en ook door of namens hun kinderen (met toestemming van de rechter) is verworpen (bij de rechtbank), zullen betreffende delen dan ten goede komen aan de andere erfgenamen. Indien blijkt dat maar 1 erfgenaam overblijft, dan zal dus alles naar die ene erfgenaam gaan.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE