voorkomen impasse verdeling erfenis


10 juli 2022

Vraag nummer: 65163

Mijn vraag betreft het volgende. Nadat mijn moeder eind vorig jaar is overleden, wikkel ik haar erfenis af. In haar testament ben ik enig erfgenaam en afwikkelingsbewindvoerder. Twee oudere broers heeft onterfd. Vanaf het begin is er veel onrust over en weer. Op mijn gevoel inspelen, de snelheid van de afwikkeling willen opjagen en ook een ingebrekestelling als niet snel een voorschot wordt uitgekeerd. Dit is afgewend met een boedelbeschrijving en een voorstel tot verdeling.
Punt is nu dat de broers daarop nog niet schriftelijk hebben gereageerd. Om te voorkomen dat er een impasse ontstaat en hun legitieme niet kan worden uitgekeerd, schijnt het mogelijk te zijn dat ik na het sturen van herinneringsbrieven en aanmaningen er vanuit te mogen zijn dat zij dan akkoord zijn "onder het mom van wie zwijgt stemt toe" . Maar dit voelt voor mij niet goed. Het gaat om een groot bedrag. Ik wil meer waarborg
voordat ik uitkeer. Als ik een relatief klein bedrag betaal, dan geef ik hun een "oorlogskas" waarmee de broers een advocaat kunnen betalen. Over deze kwestie ontvang ik graag een reactie.

Antwoord:

Geachte heer,

Vanuit deze plaats kan ik u niet goed adviseren wat u strategie moet zijn, maar het lijkt logisch en ook aan te bevelen pas uit te keren na akkoord over de hoogte van het bedrag. Ik raad u aan contact op te nemen met een gespecialiseerd notaris om een en ander samen te bespreken.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >