verkoop huis na overlijden pa en eerder willen opnemen kan dit


19 juni 2012

Vraag nummer: 28515

mijn vader is onlangs overleden
mijn moeder al 20 jaar terug dus hij is langslevende nou is zijn huis nog niet verkocht ik heb een testasment getekent dat na dat het huis wordt verkocht ik en mijn zussen dan pas mijn geld krijgen kunnen we hier ook eerder geld van krijgen ik heb het nu erg nodig het kan wel een paar jaar duren voor dat huis is verkocht de makelaar had het over dat ze in prijs moesten zakken ondertussen kan ik dat geld goed gebruiken ik heb een papier getekend dat mijn zwager mij het geld geeft na dat het huis is verkocht maar dat kan zogezegd wel jaren duren hoe kan ik helpen om sneller dit huis te verkopen met dit geld kan ik mijn schuld afbetalen en heb ik het wat ruimer

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Van belang is wat de situatie was bij het overlijden van uw moeder. Was er een langstlevende testament op grond waarvan vader enig eigenaar is geworden of niet. In dat laatste geval namelijk zijn de kinderen mede eigenaren geworden en moeten dus ook meewerken aan de overdracht en hebben dan in beginsel ook recht op hun deel uit de verkoopopbrengst.
Is vader wel enig eigenaar geworden en hebben de kinderen een vordering, dan is de gehele verkoopopbrengst voor vader in beginsel.

Ik kan uiteraard niet beoordelen of de verkoop 'sneller' kan en op welke wijze. Daar is een makelaar voor.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.