Recht op kindsdeel


18 januari 2007

Vraag nummer: 10780  (oude nummer: 8705)

Geachte,

Onlangs is mijn vader overleden. Hij is Italiaan en is 15 jaar met mijn (nederlandse) moeder getrouwd geweest, in Nederland.
Mijn ouders zijn in 1990 gescheiden. Mijn vader is met een Italiaanse hertrouwd. Hij heeft een zoontje van 13 met zijn 2e vrouw. Hij is met zijn
italiaanse echtgenote geremigreerd naar italie.
Aldaar hebben zij het huis dat van mijn moeder en vader samen was in Italie verkocht en hebben met dat geld een huis laten bouwen op een stuk grond dat toebehoord aan zijn tweede vrouw. Mijn moeder heeft na de scheiding nooit haar deel van het huis opgeisd, daar mijn vader haar mondeling had toegezegd het huis aan mij na te laten. Na het overlijden van mijn vader heb ik niets gehoord over een testament, erfstukken, etc etc. Nu wil ik graag weten of ik recht heb op een deel van het huis in Italie en hoe dat verder in zijn werking gaat en welke actie ik zelf kan ondernemen. Gezien het feit dat mijn vader in Italie heeft gewoond en ze daar misschien andere gang van zaken hebben.
Alvast bedankt voor uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

S. Martino

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U geeft het zelf eigenlijk al aan: in Italie kan het wel eens heel anders zijn dan in Nederland. U zal dus uw licht op moeten steken bij de ambassade en wellicht bij een Italiaanse notaris. Wellicht dat familie van u in Italie u verder kan helpen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.