Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Overlijden

11 maart 2023

Vraag nummer: 66265

Beste,

Ik heb 20 jaar geen contact met mn vader gehad en hoor onlangs dat hij is overleden.
(Via m'n tante te horen gekregen)

Waarschijnlijk ben ik onterft.
Maar heb wel recht op helft van legitiem gedeelte.
Hoe gaat dit in zijn werk en welke stappen moet ik nemen?

Met vriendelijke groet

Melanie hurkmans

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien u meer zekerheid wil hebben over de inhoud van het testament, dan kunt u via het centraal testamentenregister online opvragen of uw vader een testament had gemaakt en zo ja bij welke notaris. Bij die notaris kunt u dan vervolgens uw vraag/vragen stellen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder