overlijden vader


20 april 2016

Vraag nummer: 45900

als mogelijk erfgenaam van vader (oudste dochter) heb ik benificair aanvaard omdat er schulden zijn. Nu krijg ik afrekeningen van belasting en woningbouw. Deze hoef ik toch niet te betalen? Ik ga nu eerst uit testamenten register het testament opvragen van 1993 omdat belastingdienst sprak over een voor ons onbekende erfgenaam in eindhoven die ze hadden gevonden. Heeft belastingdienst inzicht in testamenten?
Wie moet en hoe in kaart brengen wat schulden zijn, baten zijn er niet. Zijn ex vrouw lagen in scheiding van tafel en bed heeft de rekening al leeggehaald. heeft zij dan niet automatisch aanvaard. of werkt het zo simpel niet

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Simpel ligt het vaak niet, dus moet je teruggaan naar het begin en dan stapje voor stapje. Het gaat er eerst om wie de erfgenamen zijn. Daarvoor is inderdaad het testament van belang. Vervolgens hebben erfgenamen een keuze. Bij beneficiaire aanvaarding zijn de regels van de wettelijke vereffening van toepassing in beginsel. Er moet dan ook een boedelbeschrijving worden gemaakt. Omdat één en ander vrij complex is/kan zijn, raad ik u aan even langs een notaris te gaan voor informatie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn