oudste zoon neemt bedrijf over. Andere kinderen?


20 mei 2007

Vraag nummer: 11033  (oude nummer: 9212)

Mijn ouders hadden een eigen bedrijf, deze is overgenomen door m'n oudste broer die alles incl. woning voor een symbolisch bedrag van 1 gulden heeft gekocht. De andere 5 kinderen hebben géén erfdeel ontvangen. Als reden werd gegeven dat er ook schulden waren destijds toen alles naar mijn oudste broer is gegaan, ik was destijds minderjarig. Inmiddels 20 jaar verstreken, moeder is overleden en vader woont nog in de woning en betaald huur aan mijn oudste broer.
Mijn vraag; kunnen de andere 5 kinderen zomaar voorbij gelopen worden? Of kunnen we nog in aanmerking komen voor ons erfdeel? Iemand v.d kinderen had info gevraagd bij de Notaris en deze heeft dit doorgegeven aan oudste broer waardoor ruzie is ontstaan, waardoor er nog meer onzekerheid is ontstaan over deze kwestie en daardoor géén info word losgelaten.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De situatie is uiteraard veel te complex en veel te lang geleden om daar op in te kunnen gaan. Is er sprake geweest van de schenking destijds (te lage waarde) en bent u als kind door de schenking tekort gekomen op uw legitieme portie, dan zou u daar aanspraak op kunnen maken. Of dat enige zin heeft is ongewis. Ga eens langs een notaris voor advies.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.