opvragen testament


23 oktober 2008

Vraag nummer: 12081  (oude nummer: 11522)

Mijn schoonmoeder is vorige jaar op 01-09-2007 overleden. Door dit overlijden zijn wij er achter gekomen dat er een een testament aanwezig. Mijn schoonvader heeft deze onlangs aangepast. Nu wil hij ons dit testament niet laten lezen. Het volgende is aan de hand. Mijn schoonvader is 85 jaar. Nu heeft hij kennis gekregen aan een vriend welke 30 jaar jonger is. Schoonvader heeft nu besloten zijn woning te gaan verkopen. Wij zijn nu bang q angstig dat al het geld waar ze al die jaren zo zuinig op zijn geweest, gaat verdwijnen. Kan mijn vrouw (enigs kind) een kopie testament opvragen?Kan mijn vrouw haar kinsdeel opvragen nu de wwoning wordt verkocht?

Antwoord:

Geachte heer,

U kunt het opvragen, maar kan niet verwachten dat u het ook daadwerkelijk krijgt. U hebt er ook geen recht op en verder kan het nog worden aangepast, dus het zegt op dit moment niet zoveel.

De opeisbaarheid van de vordering staat in het testament van moeder. Meestal staat er niet bij dat het opeisbaar is bij verkoop van de woning, maar zoekt u het na in het testament.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.