Opeisen?


18 mei 2008

Vraag nummer: 11732  (oude nummer: 10720)

Geachte heer/mevrouw,
Mijn moeder is 10 jaar geleden overleden. Mijn vader is kort daarop weer getrouwd in gemeenschap van goederen. Heb mijn kindsdeel van mijn moeder toen gekregen. Nu is mijn vader onlangs ook overleden. Ik zelf heb geen broers of zusters. Ook de tweede vrouw van mijn vader heeft geen kinderen.Mijn vader heeft in december 2006 (toen hij wist dat hij niet meer al te lang te leven had een testament laten opmaken. In april van 2007 echter heeft zijn vrouw hem weer mee naar de notaris genomen om het een en ander ten gunste van haar te laten veranderen! Toen zat hij echter zeer onder de morfine en dergelijke. 2 maanden daarna is hij ook gestorven. Ik heh mijn vader nog verzorgd en ook daarna nog allerlei zaken voor de vrouw van mijn vader geregeld. Toen hij echter overleden was liep het helemaal spaak tussen ons. Ze heeft mij dan ook geen ENKEL aandenken van mijn vader noch mijn moeder gegeven!!!! Alles is en blijft van mij zeg ze nu tegen mij. Ze heeft nu met de hele familie van mijn vader gekapt!! 3 dagen nadat mijn vader begraven was, ging zij zich een dikke sportwagen kopen terwijl ik bezig was met adm. werkzaamheden n.a.v. zijn overlijden. Ook mijn speelgoed van vroeger staat nog bij haar in huis. Is er nu geen enkele mogelijkheid dat ik iets krijg??? Dit moet toch zo niet kunnen. Dat de erfstukken van mijn vaders familie naar andere gaan? Hoe zit het met mijn erfdeel of is de legetieme portie wel op te eisen??? Zij ging duidelijk voor het geld!!! Helaas heeft mijn vader dat nooit gezien, zo zou hij het nooit gewild hebben, Ik had een hele hechte band met mijn vader, dat kan iedereen beamen. AUB geef mij een duidelijk antwoord, ik begin er aan onderdoor te gaan dat zo iets mogelijk is. Ik kan het niet plaatsen. Mijn vader was trouwens getrouwd op langs leven. Een eenzame bedrogen dochter!!!

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het belangrijkste voor u is dat u duidelijkheid en zekerheid krijgt. Daarvoor zou ik als ik u was langs een notaris gaan om uit te zoeken wat het laatste testament was en wat het inhoudt.

Is het een testament op grond waarvan de langstlevende enig eigenaar wordt, dan is daar heel weinig aan te doen. De enige insteek zou mogelijk kunnen zijn een beroep op de zogenoemde wilsrechten. Ook dat zou ik aan uw notaris vragen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn