opeisen van deel erfenis door een goed doel


9 maart 2022

Vraag nummer: 64543

Mijn moeder is meerder keren bij de notaris geweest om haar testament te wijzigen. de laatste keer heeft de notaris haar gevraagd om een wilsbekwaamheid. daar heeft ze niet aan meegewerkt en is met de broer van mijn vader die inmiddels al is overleden en waar ze nauwlelijks contact mee heeft naar een andere notaris gegaan. Mijn moeder heeft beide dochters onterfd en laat alles na aan een goed doel. alleen is het zo dat mijn man en ik 25 jaar geleden samen met mijn ouders een pand hebben aangekocht. volgens mijn moeder moet ik dan m'n huis verkopen. klopt dit?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Bij overlijden dient vastgesteld te worden wie de erfgenamen zijn maar ook wat tot de nalatenschap behoort. Indien tot die nalatenschap een gedeelte van een woning behoort, dan is het wellicht aan te bevelen om verdeling te bespreken. Verder is het zaak om te kijken naar uw rechten als legitimaris. Ik raad u aan langs een notaris te gaan voor nader advies en informatie.

Op dit moment is het wellicht zaak om te kijken of u uw moeder al kan 'uitkopen' (indien zij haar wil nog kan verklaren) zodat dat gedeelte van de woning niet in haar nalatenschap valt.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >