Onterft/alles naar goed doel.


27 mei 2012

Vraag nummer: 28355

Mijn vader is overleden woonde nog alleen met hulp en ik ben enigst kind.
Ik heb nog geen stappen onder nomen maar ik vraag mij af als je vader 4 tia heeft gehad en ook daardoor vergeet achtig is geweest en zich moeilijk kon uiten en geestelijk vaak de weg kwijt was,Voorbeeld hij gaat een rondje rijden en komt een paar dagen later terug omdat hij niet meer wist waar hij was,kon niets meer vinden,hij wou steeds begraven worden naast zijn vrouw alleen die is gecremeerd,bij het overlijden van zijn vriendin in werk kleding kwam en luidruchtig ging zingen ezv zo heb ik 4 brieven van mensen gehad die regelmatig contact met hem hadden en het daarom ook onbegrijpelijk vinden dat zijn enige zoon onterft is en dat hij in goede harmonie zijn 30.00-0 kosten de auto aan zijn huis houdster heeft gegeven
Natuurlijk heb ik recht op het legitieme gedeelte en het kindsdeel betekend ook dat ik niets aan persoonlijke zaken kan krijgen uit het huis keting moeder ect.
De notaris die ik aan de lijn had gaf alleen antwoord als ik wat vroeg waardoor in het telefoon gesprek veel leegte was wie nou wat moest vragen of zeggen of de notaris andere belangen hierin.
Kortom ik heb een groot probleem weet niet hoe ik het moet aanpakken aanvechten testament wil ik welke strategie moet ik lopen om geen fouten te maken.
Hoe kan een notaris van mijn vader nou een testament op maken ik begrijp dit niet ik voel dat ik een trap in de rug heb gekregen.
Bedankt alvast voor je antwoord.Gr Ed

Antwoord:

Geachte heer,

Vooreerst kun je ervan uitgaan dat een notaris goed checkt of een persoon wel zijn wil kan verklaren. Mocht u daaraan twijfelen dan is er vrees ik geen andere keus dan contact opnemen met een advocaat.

Uiteraard is dat een andere weg dan het opeisen van de legitieme portie. Want in dat geval wordt als het ware het testament aanvaard, alleen wel aanspraak gemaakt op het legitieme deel.

Misschien toch goed om nog een keer langs een andere notaris te gaan voor informatie en advies.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.