onjuiste informatie


17 oktober 2012

Vraag nummer: 32213

mijn exman is 4 jaar geleden overleden onze kinderen 13 en 17 jaar.
zijn nieuwe partner heeft het bewind.deze woont ondertussen alweer 3 jaar samen met andere partner .
in het testament staat dat mijn kinderen dan hun legaat op mogen eisen ,dit heb ik hem in een brief gevraagd en om verantwoording af te leggen wat betreft hun vordering.
hij stuurde een eigenhandig getypt a4 met een optelsom alleen niet kompleet ,ik heb er geen goed gevoel bij en krijg het idee dat hij dingen achterhoud
hij maakt zelf een papiertje met een optelsom zonder de daadwerkelijke documenten te overleggen.
ik heb hem 2 keer een aangetekende brief gestuurd voor de juiste documenten, maar elke keer weer een excuus en een paar loze blaadjes waar ik niets wijzer uit word.
wat kan ik doen zodat hij wel de vereistte verantwoording aflegt een bewind voerder heeft toch zijn plichten

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Zoals ik het kan beoordelen zijn er twee aparte zaken: is er sprake van een vordering en zo ja op welke momenten is die opeisbaar aan de ene kant en aan de kant de bevoegdheden/verplichtingen van een bewindvoerder.

In het testament staat omchreven op welke momenten de vordering van de kinderen (indien van toepassing) opeisbaar is. Daar dient dus het testament op gecontroleerd te worden. Volgende vraag is wie dan gaat opeisen en welke verantwoordelijkheid de bewindvoerder heeft. In het testament staan doorgaans ook bepalingen omtrent de rekening en verantwoording die de bewindvoerder moet afleggen.

Ik raad u dus aan eens langs uw notaris te gaan om het testament van mijnheer te laten uitleggen om vervolgens vast te stellen welke stappen ondernomen moet/kunnen worden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn