Moeten alle erfgenamen meewerken?


9 februari 2006

Vraag nummer: 10022  (oude nummer: 7457)

mijn vader is onlangs overleden op 21 januari dit jaar en mijn moeder is vorig jaar overleden.
ze hebben 5 kinderen in de leeftijd van 48 tot 36
mijn vraag is deze. mijn vader heeft 2 jaar in een verpleeghuis gewoond en al die tijd hebben mijn drie zussen hem verzorgd en de financiele kant geregeld voor mijn vader.
mijn broer en ik zijn daar totaal buiten gelaten en hebben dus ook geen idee wat er met het geld van mijn vader is gedaan. ook is de auto van mijn vader na zijn overlijden gewoon zonder overleg op naam gezet van mijn oudste zus. en is de inboedel voor zover verdeeld tussen hun drieen. ik heb nog niets gekregen en mijn kinderen ook niet want alles staat bij een zus in huis. mag dit allemaal zomaar ? ik weet verder niet of mijn vader een testament heeft laten maken. Hij had wel een levensverzekering. mijn pa is militair geweest en had een goed inkomen. wat kan ik doen om toch mijn kindsdeel op te eisen want daar heb ik gewoon recht op toch ook al heb ik geen contact met mijn drie zussen ?
moet niet alles gewoon eerlijk gedeeld worden door 5 ?
in ieder geval vriendelijk bedankt hoor en ik hoop dat u mij kunt helpen met deze vraag.
grts ch

Antwoord:

Geachte heer,

Zonder (afwijkend) testament zal inderdaad gewoon alles gedeeld moeten worden door het aantal erfgenamen en kan er niet zomaar iets al verdeeld worden. Alles wat je wegneemt zonder dat je daar recht op hebt noemen we verduistering. Of dat het in uw geval ook zo is weet ik niet.
Er zal dus op wat voor manier dan ook toch contact moeten komen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.