Langstlevende kent de waarde niet !


9 februari 2009

Vraag nummer: 12397  (oude nummer: 12292)

Mijn moeder is door het overlijden van mijn vader als langstlevende met het volledige aanzienelijk grote erfenis achtergebleven. Dat is prima vind ik, want ze hebben er hun leven lang voor gewerkt.
Maar moeders kent absoluut de waarde van geld niet omdat pa daar altijd de overhand in heeft gehouden.
Nu wil ze ook nog het huis gaan verkopen, omdat ze kleiner ( gehuurd ) wil gaan wonen en daar zit mijn vrees.
Ik ben werkende en kan mijn moeder niet dag en nacht met raad en daad bijstaan, dus die taak is overgenomen door kennissen c.q. familieleden die niet vies zijn van een voordeeltje.
Ik heb mijn ouders nooit kleinkinderen kunnen geven en dus is die taak overgenomen door de peet-kinderen die "laat ik 't zo zeggen', al kinderen verwekken op het moment dat de onderbroek uitgetrokken wordt.
Mijn moeder is daar erg van onder de indruk en heeft mij laten letterlijk laten merken dat zij straks "na de verkoop van de woning ", haar testament zal gaan aanpassen ten gunste van de peet-kinderen en diens pseudo-kleinkinderen van ma.
Ik ben niet hebberig of zo, maar ik voel aan mijn water dat het nalatenschap van mijn vader straks 100 % aan mijn neus voorbij gaat.
Volgende week schijn ik een schrijven te kunnen verwachtten van de notaris van mijn vader ( overlijden is nu een kleine 6 weken geleden ) m.b.t. het kindsdeel.
Wat moet ik hier nu mee aanvangen.
Ik wil mijn kindsdeel nu niet opeisen, aangezien ik vind dat mijn moeder confortabel moet kunnen doorleven.
Maar anderzijds ben ik bang dat als ik haar heen laat doen, ik, al mijn kansen op een eerlijk kindsdeel straks kwijt ga raken doordat mijn moeder nogal van de vrijgeverige is .....
HELP ?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als er sprake is van de wettelijke verdeling (zonder testament) of ouderlijke boedelverdeling (testament) dan valt er op dit moment voor u vrees ik niet veel op te eisen (ook zal zou u willen). De regie en de eigendom ligt volledig bij moeder.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn