Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

kosten uitvaart vader

18 april 2023

Vraag nummer: 66471

Goedendag,
Deze vraag gaat over een alcoholistische man die zijn vrouw en kinderen lang geleden aan hun lot heeft overgelaten. Ik ben de plaagvade van zijn twee dochters. Zij hebben in de afgelopen 17 jaar geen contact gehad met hun vader. De man is inmiddels duidelijk aan het einde van zijn leven gekomen. Nu wil ik voorkomen dat de meiden opdraaien voor de kosten van zijn begrafenis. Wat moet ik of moeten zij daartoe ondernemen?
De man leeft overigens al jaren van een uitkering en staat onder bewind.
Met vriendelijke groet
Rob Dugour

Antwoord:

Geachte heer,

Van belang is dat de kinderen bij overlijden niet aanvaarden (dat heet verwerpen, maar pas op met plaatsvervulling als de kinderen kinderen hebben) of beneficiair aanvaarden. Laten de kinderen zich heel erg goed voorlichten in deze. Het is natuurlijk wel van belang om vast te stelken of vader is overleden.

In theorie is het denkbaar dat een gemeente toch de begrafeniskosten verhaald op de familieleden overigens.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder