Ergename opzoeken


18 mei 2021

Vraag nummer: 62976

Mijn vader (Nederlander, wonende in Belgie) is vorige week overleden. Om een attest van erfopvolging te verkrijgen moet ik de namen, geboorteplaatsen, geboortedata en adressen opgeven van al de erfgenamen. Mijn vader heeft een dochter uit een eerste huwelijk waar hij 40 jaar niet meer in contact mee is geweest. Ik weet bijna niets van haar (enkel een voornaam en een approximatie van haar geboortejaar). Mijn vader zelf is geregistreerd in de Nederlandse bevolkings registers. Hoe kan ik het beste de gegevens van mijn halfzus opzoeken?

Antwoord:

Geachte heer,

In Nederland wordt een verklaring van erfrecht opgesteld door een notaris en de notaris gaat in dat kader 'op zoek' naar de erfgenamen. Daartoe schrift de notaris onder meer de betreffende gemeente (Burgerlijke stand) aan voor nadere informatie.

Bij de burgerlijke stand zou ook informatie over het eerdere huwelijk en wellicht ook het kind/de kinderen geboren uit dat huwelijk op te vragen zijn. Ik kan echter niet beoordelen of u als particulier die informatie krijgt. Dat zou dan betreffende notaris weer moeten/kunnen doen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >