erfenis van spullen


21 oktober 2012

Vraag nummer: 32258

Geachte heer van de Griend,
even een vraag mijn schoonvader is 21 sept. jl overleden nou heeft mijn man dus een dominicaanse stiefmoeder wij hebben het gevoel dat wij overal buiten worden gehouden a door het taalprobleem want ze spreekt alleen maar spaans en wij niet maar nu wordt zei geholpen door de spaanse vriendinnen maar zijn 2 kinderen willen graag persoonlijke bezittingen het zei een gitaar,klokje van hun opa en video's hoe kunnen wij nou daar aanspraak op maken ? wij weten niet of er schulden zijn of geld maar wat is nou de beste weg wat we kunnen bewandelen we hebben niets meer van haar gehoord zijn zoon wilde graag de auto lenen maar die werd verkocht zonder overleg hoe kunnen wij nu verder
bedankt vast voor uw reactie

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is vrij lastig omdat er moet worden vastgesteld welk recht van toepassing is. Is er geen testament en het nederlands recht van toepassing, dan zal de wettelijk verdeling van toepassing zijn op grond waarvan de langstlevende echtgenote alles krijgt en de kinderen en vordering op haar.
Dat zou eigenlijk allemaal eerst moet worden vastgesteld. Is dat zo(daarvoor zou u man eigenlijk even langs een notaris moeten gaan), dan zou het misschien een idee zijn om haar in het Engels een brief te sturen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.