ERFENIS en kindsdeel


22 augustus 2007

Vraag nummer: 11235  (oude nummer: 9600)

MIN MA IS DRIE JAAR GELEDEN OVERLEDEN EN HAD OM 3MILLIOEN FR KASBONS NU 3JAAR LATER IS MIJN STIEFVADER OVERLEDEN HAD 1 ZOON MAAR HEEFT NOOIT NIET BIJ HEM GEWEEST IK HEB STEEDS VOOR HEM GEZORGT EN NU BLIJKT DAT HIJ DE ENIGE ERFGENAME IS MIJN MA HEEFT 33JAAR GEHUWT GEWEEST MET MIJN STIEFVADER EN IK BEN MEE NAAR DE BANK GEWEEST OM ALLES TEREGELEN EN NU BLIJKT DAT DE BANK VAN NIETS WEET OVER DAT GELD HEB UITTREKKSELS VAN EEN KLUIS DIE HIJ BETAALDE EN OOK DAAR VAN WETEN ZE NIKS HIJ IS WEL PLOTS OVERLEDEN.IK HEB ALLES GEREGELD ZIJN ZOON ZIT IN DE GEVANGENIS EN HEEFT 28JAAR GEHAD MIJN VRAAG IS HEB IK DAN GEEN RECHT OP DE HELFT VAN MIJN MAMAEN WAT KAN IK DOEN IK HOOR NIETS VAN DE NOTARIS WAAR IK ALLES MOEST AFGEVEN EN HOOR NIKS MEER VAN DE BANK HIJ IS VERLEDEN JAAR OP 01-12-2006-GESTORVENEN MIJN MAMA OP26-05-2003

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Naar nederlands recht (va. 1 januari 2003) gaat als er geen testament is alles naar de langstlevende echtgenoot. De kinderen krijgen een opeisbare vordering.

Bij overlijden van de langstlevende zijn (zonder testament) de kinderen van de langstlevende enige erfgenamen. De kinderen van de eerstoverledene kunnen dan wel hun vordering opeisen bij de kinderen van de langstlevende.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn