erfenis en bewindvoerder


31 augustus 2011

Vraag nummer: 25832

Binnenkort word mijn vader begraven, veel contact is er de afgelopen jaren niet geweest, 1 familielid heeft dit tot verregaande ruziemakerij veroorzaakt.

Ik ben schriftelijk door mijn zus (Jannie) op de hoogte gesteld dat 1 dag na de begrafenis ik verwacht wordt bij de notaris.
Daarbij stond dat er een bewindvoerder moet worden ingesteld.

Wij, de kinderen, zijn allen de 40 al ruim gepasseerd, is een bewindvoerder noodzakelijk ?
Mijn zus wil deze taak op zich nemen, maar mijn broers, zus en ik vermoeden dat zij de totale controle over de erfenis wil hebben. Als zij de bewindvoerder wordt, kunnen onze vermoedens dan werkelijkheid worden?

Niemand van ons heeft echt contact met haar, ik zelfs al 15jaar niet meer. Dit omdat toen onze moeder overleed, zij onze vader in een verzorgingstehuis heeft gedrukt en daarbij controle over de tegoeden heeft overgenomen.
Alles zonder overleg met ons.

En hoe kunnen wij voorkomen dat zij de bewindvoerder wordt?

Alvast bedankt voor uw reactie.
Met vriendelijke groet, Joris, Jan, Peter & Ans.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik raad u van harte aan u goed door de notaris te laten informeren wat er in het testament staat en dan met name: wie de erfgenamen zijn, wie eventueel executeur is en of sprake is van bewind op de erfdelen, zo ja tot welke leeftijd (indien van toepassing) en wie als bewindvoerder is aangegeven. Vraagt u de notaris dan meteen ook even de mogelijke alternatieven voor een kind.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.