Erfdeel naar zwager


11 januari 2022

Vraag nummer: 64177

In 2013 overleed mijn vader, gehuwd, drie kinderen. Als kinderen kregen we dus een vordering op moeder. Er is geen rente vastgesteld.
In 2017 overleed mijn zus, gehuwd, geen kinderen. Mijn broer is gehuwd en heeft kinderen. Mijn moeder overleed vorig jaar en mijn broer en ik verdelen de erfenis.
Heeft de man van mijn overleden zus recht op het toenmalige deel van mijn vader uit 2013, of op de resterende erfenis dat na overlijden van mijn moeder opeisbaar werd of is hij in het geheel geen erfgenaam? Testament van mijn ouders stamt uit 1990 waarin geregeld is dat wij als kinderen na overlijden langstlevende aanspraak op ons deel kunnen maken.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Indien uw vader is overleden voor het overlijden van uw zus en uw zus heeft in verband met het overlijden een vordering op de langstlevende gekregen, dan zal tot de nalatenschap van uw zus in beginsel de vordering op de langstlevende horen. Indien de partner van uw zus haar enig erfgenaam was, dan is die vordering dus aan hem ten goede gekomen en dient ook aan hem te worden voldaan.

Bij overlijden van de langstlevende (moeder) zal betreffende partner niet gerechtigde zijn in de nalatenschap van de langstlevende, tenzij anders bepaald in een testament.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >