Boedelscheiding en kindsdeel


5 april 2009

Vraag nummer: 12550  (oude nummer: 12725)

Ik ben enigskind uit een eerder huwelijk. Twee jaar na de dood van mijn moeder is er een boedelscheiding gemaakt. Daarin staat onderandere dat ik ieder jaar 6% rente behoor te ontvangen vanaf 1989. Over een bedrag van 30.000 gulden. En dat mijn vader een tweede hypotheek had moeten nemen om mijn kindsdeel te kunnen uitkeren. Nu heeft mijn stiefmoeder even omgerekend dat ze mij 12.000 euro geven en dat het daarmee geregeld is.

Buiten dat het naar mijn weten van geen enkele kant klopt weet ik ook niet hoe ik dit goed moet regelen, lees: krijgen waar ik recht op heb, een regeling treffen en alles goed op papier krijgen. Ik krijg mijn vader namelijk niet vrijwillig naar de notaris. Inmiddels heb ik wel een kopie van deze boedelscheiding in bezit maar hoe nu verder,, geen idee.

Klopt het dat hij mij eigenlijk nog van al die jaren rente verschuldigd is en dat als hij dit niet naar behoren aflost dat het oploopt en dat ik later bij de verdeling van de erfenis mijn stiefbroertjes uit het tweede huwelijk benadeel.

Enig advies zou handig zijn want de sfeer wordt er thuis niet beter op en wellicht dat u weet wat ik in deze situatie het beste kan doen.

Bvd,

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Advies kan ik u vanaf deze plaats niet geven omdat ik niet alle gegevens ken. Ik zou dus als ik u was zelf naar een notaris stappen voor informatie en advies.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn