afstandsverklaring


6 september 2013

Vraag nummer: 35534

als e afstand van je ouders heb gedaan en er gebeurt wat met hun en z hebbe schulden wrdt dat dan verhaald op de kinderen ik heb zelf een tweelingsbroer waarmee ik het contact ook heb verbroken en ben sinds een aantal jaar van me schulden af dus wil niet na een slechte jeugd ook nog eens gaan bloeden voor hun geldproblemen waar kan ik en afstandverklaring halen als dat in mijn situatie ook zo is ik wil rust in me leven en dat heb ik nu maar als ik het contact verbroken heb en er gebeurt wat met hun wil ik niet voor de kosten opdraaien tis al moeilijk zat

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien er geen afwijkend testament is, dan bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn. Dat zijn normaal gesproken ook de kinderen als er zogenoemde familierechtelijke betrekkingen zijn. Ik kan niet beoordelen of de 'afstand' die u hebt gedaan ook het doorbreken van die familierechtelijke betrekkingen met zich heeft gebracht.

Indien u toch erfgenaam blijkt te zijn, dan is verwerping mogelijk een optie, maar pas op voor plaatsvervulling als u (klein-)kinderen hebt. Laat u dus heel goed voorlichten.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn